KONTAKT

VINA PINKERT

Adresa: Maršala Tita 16, 31308 SUZA
Telefon: +38531290008; +385993512560; +385919551551
E-mail: vina.pinkert@gmail.com



5 strenish blagdanskih situacija

Znamo svi da blagdani osim one svoje divne strane imaju i onu manje divnu, stresniju i napetiju koja se uglavnom javlja kao posljedica naših pretjeranih nastojanja oko toga da divnu stranu učinimo još divnijom. Pa, dragi naši, da se i ove godine ne biste ponovno mučili tamo gdje ne morate, evo jednog kratkog upozorenje na najčešće stresne situacije u koje tijekom blagdana upadamo. Prepoznajte ih na vrijeme i oduprite im se, a ako se slučajno prevarite pa opet izgubite živce na istom mjestu kao i prošle godine, imamo za vas vinske preporuke uz pomoć kojih ćete lako sami sebe podsjetiti na ono što je doista važno! Jer uz dobro vino jednostavno i ne možete drugo, već se sjetiti da je život lijep i da će sve biti dobro!

1. Kuhinjski neuspjesi

Nama ljudima ponekad stvarno čudnovate ideje padaju napamet, poput primjerice one da napravimo 15 vrsta kolača u dva dana kako slučajno tijekom blagdana ne bi ostali bez slatkog! I onda još ne igramo na sigurno – odričemo se provjerenih recepata i slastica koje svi odavno vole i bacamo se u lude eksperiment koji nam oduzimaju puno više i vremene i energije. Nemojte se čuditi što vjerojatnost za kuhinjske katastrofe raste u onim trenutcima kad u isto vrijeme pričate na telefon, jednom rukom kuhate ručak, drugom umotavate poklon, u glavi zbrajate troškove, pravite rasporede obveza jer želite sve stići i još razmišljate o tome kako bi bilo dobro imati treću ruku! Kad do katastrofe dođe, nećemo vam reći ‘znali smo’, bez brige, jer svakom se dogodi. Radije vi udahnite, izdahnite, otvorite neko dobro vino, npr. Pinkert Graševinu i podsjetite se na to koliko život može biti jednostavan i lijep, samo kad samima sebi ne bismo radili toliko komplikacija!

2. Propali shopping planovi

Ovih blagdana imate u glavi točno zacrtan kroj haljine koju biste htjeli odjenuti u svečanoj prigodi, ali nigdje ne pronalazite ništa slično? Mahnito obilazite trgovinu za trgovinom, isprobavate alternativne opcije preznojavajući se po pretrpanim garderobama, ali ne ide pa ne ide? Ili muku mučite tražeći idealan poklon za daleke rođake koje niste vidjeli godinama i o kojima zapravo pojma nemate? Još i Djeda Božićnjaka morate glumiti, a lista koju su vam djeca pripremila toliko je komplicirana da uopće ne znate kako pristupiti tom izazovu bez čarobnih saonica, čarobnih sobova ili bilo kojeg drugog izvora čarolije? Otvorite Pinkert Cabernet Sauvignon i osjećajte se dobro u svojoj koži, što god imali na sebi. A pokloni? Dalekim rođacima odaberite nešto što biste vi voljeli dobiti, npr. neko od vina Pinkert, a listu Djeda Božićnjaka slobodno malo preformulirajte i izvucite se na to da je Djedica ipak već star i možda nije dobro vidio pročitati pismo.

3.Ručak kod njezinih/njegovih roditelja

Ako vam je ove godine vaša bolja polovica odlučila priuštiti blagdanski ručak kod svojih roditelja, koje baš i ne poznajete dobro, onda je vjerojatno na vašim plećima popriličan teret ostavljanja dobrog dojma. Upravo zbog svega onoga čime se opterećujete, u ovakvim situacijama ponekad sve pođe krivim putem – od stiska ruke pri pozdravljanju do pokretanja katastrofalnih tema tijekom zajedničkog objeda. Ako odlučite tremu prije susreta ublažiti vinom, savjetujemo oprez, pogotovo ako mislite da bi i zbog najmanje količine alkohola mogli početi pričati stvari koje razumiju samo oni koji vas znaju već godinama. Radije vino, npr. Pinkert Frankovku, ponesite u ruci kao poklon. Nema šanse da oduševljenje roditelja izostane. Odličan prvi dojam u tom je slučaj zagarantiran, nemojte ga samo kasnije uprskati!

4. Mahnito spremanje i čišćenje

Zar doista morate istrijebiti baš svako zrnce prašine? Zar se doista ne smije ukazati ni najmanja flekica na prozoru? Zar doista ni jedan paučić sa svojom superkul mrežom nije dobrodošao u vašem carstvu? Ma dajte! Umjesto na mahnito čišćenje, radije vrijeme potrošite na nešto što doista volite raditi. Nova zrnca prašine ionako će uskoro biti tu, što god vi učinili, flekice na prozorima pod određenim kutevima možda uopće nisu vidljive, a tu i tamo koji paučić samo dokazuje da je u vašem domu ugodno boraviti. Otvorite zato bocu Pinkert Rosea i isprobajte rose pogled na svijet – divan je!

5. Rješavanje starih nesporazuma

Iskoristite blagdansko vrijeme za sastanak s ljudima koji vam nedostaju, a od kojih vas je udaljio nekakav nesporazum, nekakva bezvezna svađa ili jednostavno trenutno nerazumijevanje. Da, to nisu jednostavne situacije i znaju biti pomalo stresne, no ovo je vrijeme idealno za opraštanje, ljubav i druženje! Zašto se ne oboružati dobrom namjerom i Pinkert Merlotom, pokucati na vrata uspavanog prijateljstva i nanovo uživati u zajedničkim trenutcima?

Želimo Vam ugodne i mirne blagdane, provedite ih s onima koje volite i ne dajte se lako stresnim situacijama. Imajte uvijek na umu ono što je zaista važno u životu – zdravlje, ljubav, razumijevanje. Nazdravite svemu tome uz neko jako dobro vino!

Živjeli!


leđa
VINA PINKERT - HorvátVINA PINKERT - MagyarVINA PINKERT - Angol