KONTAKT

VINA PINKERT

Adresa: Maršala Tita 16, 31308 SUZA
Telefon: +38531290008; +385993512560; +385919551551
E-mail: vina.pinkert@gmail.comO NAMA


Vinska priča vinarija Pinkert započela je početkom 1900-tih godina sadnjom nekoliko posađenih loza i stvaranjem malog obiteljskog podruma na obroncima Banskog brda pored mjesta Suza u Baranji.

Baranja, na krajnjem istoku Hrvatske, od davnina je kolijevka vinove loze, vinogradarstva i vrsnih vina zahvaljujući prirodnom položaju i okruženju. Rijeke Drava i Dunav zajedno sa svojim malim pritocima oplahuju Baranju poput otoka usred Panonske ravnice i time stvaraju posebne klimatske uvjete za uzgoj najkvalitetnijih vinskih sorata i stvaranje najboljih svjetskih vina.

Bansko brdo je poznato još od vremena Rimljana, koji su joj dali ime Aureus Mons, što znači Zlatna gora, koja je oduvijek bila plodno tlo pogodno za „zlatna vina koja sada teku iz nje“!
Pravu ljepotu pokazuju mnoge vinske ceste i puteljci koji se isprepliču na Banskom brdu i čine cijeli kraj romantičnim i tajanstvenim.

Upravo na jednoj od takvoj tajanstvenoj vinskoj cesti razvio se i naš mali vinski raj, u mjestu Suza. Vinski podrum udaljen je od vinograda 5 minuta ugodne vožnje preko prekrasnih blagih obronaka Banskog brda. Naši vinogradi nalaze se na nadmorskoj visini od 198 metara, a površinom pokrivaju 15 hektara.

Vinsko putovanje naše obitelji polako se gradilo, razvijao iz generacije u generaciju, a svaka je na umu imala jedno – uložiti sav svoj trud u proizvodnju vrsnoga vina u kojem će svi uživati. Danas, proizvodimo visokokvalitetno i vrhunsko vino različitih sorata. Naša životna filozofija je da Kvaliteta vina započinje u održavanim i urednim vinogradima, i baš zbog toga se možemo pohvaliti titulom jednog od najljepšeg vinograda u Baranji.

Naša se vina proizvode za istinske vinoljupce, i želja nam je da uživanjem u njima osjetite sav trud koji smo uložili u njih.

U vinariji možete isprobati vina koja će vaš okusne pupoljke zaokupiti lepršavim osvježavajućim okusima, sa svim sortnim karakteristikama u kojima ćete moći dugo uživati ispijajući svaki gutljaj. Kako bi vina dobila vizualno sortnu prepoznatljivost, odlučili smo svoj zaštitni znak, tulipan, na etiketama prilagoditi bojama vina. Svako je vino dobilo svoju boju tulipana, a ideja tulipana je došla jer je cvijet simbol prirode, ljepote i čistoće, te smo na taj način željeli istaknuti svoju povezanost s prirodnim ljepotama koje se mogu pronaći u Baranji. Također, tulipan je jedini cvijet u obliku vinske čaše – te je zbog toga izbor zaštitnog znaka bio prilično jednostavan.

Različite sorte možete pronaći u vinariji Pinkert, ali graševina je ona koja se u nešto većim količinama proizvodi, pošto je upravo ona najzastupljenija u istočnoj Hrvatskoj. Ponosni smo i na kvalitetu naših vina cijenjenih svjetskih sorti, poput Sauvignona Blanc, Chardonnay-a, Cabernet Sauvignona i Merlota.

Posebno nas čini ponosne Cuvée kojeg pripremamo od crnih sorata. Cuvée nam je vrlo drag srcu, jer smatramo da se upravo u njemu može pronaći duša vinara, njegovog vinograda i sav uloženi trud.


Galerija
leđa
VINA PINKERT - HorvátVINA PINKERT - MagyarVINA PINKERT - Angol