Do velikih snova malim koracima


Do velikih snova malim koracima

O poslu i uspjehu u poslu – ali na malo drugačiji način. Uz ovih nekoliko savjeta nećete samo biti uspješniji u poslu kojim se bavite, već ćete i općenito biti zadovoljniji sobom i načinom na koji vodite život!

Odaberite raditi ono do čega vam je istinski stalo i iskreno brinite o svojim klijentima

Da je ovo važno, već valjda i ptice na grani znaju, no zanimljivo bi bilo istražiti koliko se ta teorija zaista primjenjuje u praksi. Ako želite biti uspješni i pri tom zadovoljni, sretni, važno je u životu odabrati ono što istinski volite raditi. To obično neće biti put kojim ide i većina (takvi putevi rijetko dovode do ispunjenja i zadovoljstva) i vjerojatno ga neće biti baš najlakše prolaziti, ali vi budite hrabri i ustrajni. Od samoga je početka važno misliti na one kojima je namijenjen vaš proizvod/usluga. Koje njihove probleme rješavate, na koji način im pomažete, kakvu im vrijednost pružate? Zarada je važna, no stavite ipak ispred nje zadovoljstvo vaših klijenata – o njemu ovisi cjelokupno vaše poslovanje.

Ne čekajte trenutak potpune spremnosti

Ali stvarno – ne čekajte taj trenutak jer on ne postoji, nikada neće doći. Potpuna spremnost je izmišljotina. Uvijek ćete moći naći neki, barem mali, razlog zbog kojeg ne biste trebali baš danas krenuti razvijati svoju poslovnu ideju. Zato krenite odmah i usavršavajte se putem, pomoću iskustava kroz koja prolazite. Neka vam ne bude neugodno, neka vas ne bude pretjerano strah – tu ste da učite. Važno je samo znati da u svakom trenutku dajete sve najbolje od sebe.

Naučite reći svoje mišljenje

U poslu se ne isplati glumatati niti raditi s onima koji glumataju. Uvijek budite iskreni sami sa sobom i s ljudima koji vas u poslu okružuju, pogotovo sa svojim klijentima jer oni znaju prepoznati ‘lažnjake’, brže nego što mislite. Ako planirate biti iskreni, morate naučiti reći svoje mišljenje bez ustručavanja. Jednako tako, trebali biste naučiti reći jasno i otvoreno ‘ne’ situacijama i ljudima koji potencijalno narušavaju vaš integritet i uspješnost vašeg poslovanja.

Ne podcjenjujte važnost malih koraka

Ne očekujte sve odmah i neka vas ne zaslijepe početni uspjesi. Iz dana u dan radite predano na svojim ciljevima, ne radite velike skokove iza kojih će ostati šupljina, ne tražite prečace. Prođite istinski svaki dio svoga puta. Svaki mali korak na vašem putu, onaj obični koji drugi možda i neće primijetiti, važan je za vaš konačni cilj. I drugo, nemojte odmah sve četiri u zrak čim počnete ostvarivati prve uspjehe – ostanite pribrani – nemojte se poskliznuti. Puno je još posla pred vama.

Okružite se kvalitetnim ljudima

Kad se vaš posao krene razvijati, vjerojatno nećete stizati sve sami, a i ne trebate. Raspršite li se na veći broj različitih aktivnosti, vjerojatno ni jednu nećete uspijevati obavljati kvalitetno. Trebat ćete suradnika/suradnike. Jako je važno da to bude osoba od povjerenja, na koju ćete se moći osloniti i koja će biti spremna doskočiti kad zagusti, osoba koja uz znanja i vještine potrebne za sam posao posjeduje u sebi ljudske vrijednosti do kojih i sami držite.

Riskirajte

Želite li pomicati svoje granice, s vremena na vrijeme morat ćete preuzimati određene rizike. Jer ako stalno igramo na sigurno, malo je vjerojatno da ćemo se prestati vrtjeti u dobro poznatom krugu u kojem ćemo s vremenom istrošiti sve mogućnosti za daljnji napredak. Znate kako kažu, sreća prati hrabre. Ne nastupajte nepromišljeno, ali nastupajte odvažno. I ne bojte se pretjerano neuspjeha – to je još samo jedna dobra prilika za učenje i smjernica za dalje.

I na kraju, ne zaboravite u svakom radnom danu pronaći i malo vremena za sebe – barem sat vremena kad nećete misliti na posao i obveze. Vjerujte, uz taj čarobni sat odmora najbolje ide čaša nekog dobrog vina. Mi vam preporučujemo upravo naša vina Pinkert i želimo puno uspjeha u ostvarivanju vaših snova!

+ There are no comments

Add yours