Kad ti vino ode od kuće…


Kad ti vino ode od kuće…

Pitala sam Marina kako je bilo u Mojo Baru na promociji neki dan i rekao mi je da je bilo odlično te mi je poslao profesionalni e-mail, to jest: „fakat profesionalni e-mail“, kako bi on rekao. Posao je uspješno odrađen, reakcije su odlične i publika je oduševljena. Kao da čujem sebe vraćajući se kući sa slične manifestacije pričajući ocu.

Jedna polovica mi je ponosna i sretna, a druga… Što je ovo? Kao da mi je dijete otišlo iz kuće… Želim ga pitati još nekoliko pitanja; je li sigurno sve u redu, jesu li vina bila dovoljno ohlađena, je li ovo, je li ono… ali neću. To bi bilo kao da me otac pita one stvari na koje sam alergična. (Oprosti tata, znam da i ti želiš samo najbolje). No, velika sam ja curica, mogu ja to, a da ne govorim o Marinu koji je u tom poslu već 20 godina, profesionalac je od glave do pete i kao takav čak je i savjestan.

Govorim sebi da ne budem smiješna. Dobila sam ono što sam tražila jer sam trebala pomoć. Trebala sam čovjeka koji će mi pomoći u promociji vina jer ne stignem sve. Čovjeka koji će mi biti desna ruka u Zagrebu, gdje ne stignem uvijk biti prisutna zbog svojih obaveza. Je li odradio posao dobro? Sigurno! Možda u nekim segmentima čak i bolje od mene? Moguće I to, a zasigurno drugačije. No, nešto sigurno znam – dao je sve od sebe I to je jedini put do uspijeha I on to vrlo dobro zna.

Sve nas je više u našoj maloj vinskoj priči, što pokazuje da smo na dobrom putu te da samo treba dobro birati ekipu i raditi iz srca. U zadnje vrijeme pojavila mi se sestra, onako sramežljivo, ne znajući kako ću reagirati, upitala me može li mi nešto pomoći. Ne mogu opisati koliko sam bila sretna. Shvatila sam da mi se ti ljudi koji mi se pojave u poslu, pokazuju samo da sam dovoljno zrela na njih, te da sam odradila dobar posao unazad nekoliko godina. Da to nije tako, ne bi bilo potrebe za njima.

Svatko se treba fokusirati na svoj posao, odnosno na ono u čemu je najbolji, stvarati pravu ekipu, pomagati drugima, izvući iz svake situacije i osobe maksimum zbog zajedničkog cilja i veliki problem se ne može dogoditi.

Više ili manje, no to uvijek uspijeva! Hvala svima VAma na podršci…

+ There are no comments

Add yours