Život priča kroz poznate izreke o vinu


Život priča kroz poznate izreke o vinu

Život je prekratak da bi pili loše vino. – Cliff Hakim

Tako se često zadovoljavamo osrednjošću iz straha ili manjka samopoštovanja, dok nam najbolje prilike prolaze pred nosom. Ustručavamo se uzeti ono najbolje od života jer smatramo da za najbolje nismo spremni. I pristajemo onda na ljude, pojave i stvari koje nas zapravo ne usrećuju. Provodimo godine na poslu kojeg ne volimo, uz ljude koje ne volimo jer mislimo da ne možemo izabrati drugačije. Krivo. Život je jednostavno prekratak za to. Predragocjen da bi ga tratili na nezadovoljstvo kad u svakom trenutku imamo hrpu mogućnosti pred sobom. Potrebno je samo nešto odvažnosti i kreativnosti. I koja čaša dobrog vina, naravno! Iskoristite ovu priliku najbolje što znate.

Godine su samo brojka, potpuno irelevantna. Osim ako niste boca vina. – Joan Collins

Nekad davno sam godine u kojima se sada nalazim zamišljala na potpuno drugačiji način. Mislila sam da će odraslost i zrelost izgledati drugačije. Kao kad s 15 misliš da su oni s 25 veliki i ozbiljni pa dođeš u 25. i shvatiš da si još uvijek ono isto dijete, iskusnije i spretnije, pametnije doduše, ali u svojoj biti isto. Svaki čovjek na svome putu sazrijeva, netko brže a netko sporije, no onaj koji živi ispunjenim životom ne stari zapravo, njemu godine ne mogu naštetiti i nevažne su mu utoliko što ne diktiraju stanje njegova duha koji ostaje očuvan u svom mladolikom obliku. Njemu prolaženje vremena ne odzvanja glasno i uznemirujuće, već ga tiho oplemenjuje kao što je to slučaj i s vinom.

Obrok bez vina je kao dan bez sunca. – Anthelme Brillat-Savarin

Vino je ta “sitnica” koja čini veliku razliku. Na koliko sitnica u danu zaboravite zbog posla, stresa, žurbe? Oduzima li to sunce vašem životu? Vjerujem da da. Jer ljepota života satkana je upravo od svakodnevnih sitnih radosti, “začina” života. Dobro vino uz dobru hranu nešto je što će definitivno unijeti užitak i zadovoljstvo u vaš dan. Ne žurite, ne jedite s nogu, dajte si vremena i – uživajte!

Vino raduje srce čovjeka, a radost je majka svih vrlina. – Wolfgang von Goethe

Samo radostan čovjek može stvarati dobro u ovome svijetu i koristiti svoj puni potencijal u svrhu zajedničkog napretka. Samo radostan čovjek može druge ljude učiniti radosnima i biti istinski uspješan. Zato – kad nazdravljate životu, nazdravljajte mu čašom dobrog vina kako bi ubuduće sve bilo još bolje, potpunije i radosnije! I ne dozvolite brigama da vam stoje na tom putu – zapamtite da se 90 % onoga zbog čega prosječan čovjek brine, zbog čega gubi kosu i živce zapravo nikada ne dogodi!

Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina. – Ernest Hemingway

Gledajte da na kraju ni za čim ne žalite. Znate da starijim ljudima obično nikada ne bude žao zbog stvari koje su napravili već zbog svega onoga što nisu napravili. Zar nije divno što imamo priliku biti ovdje i sada? Što imamo priliku voljeti, biti voljeni, raditi i postizati velike stvari. Živite život punim plućima, izvucite iz svakog dana najbolje i trudite se uvijek biti najbolja i najiskrenija verzija sebe!

Pijte dobro vino, volite i uživajte u životu!

+ There are no comments

Add yours