Koje vino pokloniti kojem tipu osobe? – I. dio


Koje vino pokloniti kojem tipu osobe? – I. dio

Ne znate koje vino pokloniti prijatelju, partneru ili poslovnom suradniku? Tu smo da pomognemo!
Trgovine već odavno svjetlucaju preplavljene kojekakvim božićnim ukrasima, debelim Djedicama, neumornim sobovima pa zašto ne bismo i mi onda krenuli lagano s pričom o poklonima? Možemo se kladiti da i vi već razmišljate o tome svemu. Pa evo, da ne biste onima starijima od 18 opet poklanjali odjevne predmete koje nikad neće nositi ili šalice za čaj koje već polako moraju izvoziti na tavan, predlažemo da ove godine svim ljubiteljima vina i onima koji će to tek postati poklonite neko super vino + svoje vrijeme, ljubav i pažnju. S tim ne možete pogriješiti! Dali smo si truda i u nastavku vam pojasnili koje bi vino najbolje išlo uz koji tip osobe!

Cabernet Sauvignon za one s kojima nema ‘labavo’

Ovo je vino za odvažne i rječite – za one koji znaju što žele i ne ustručavaju se reći svoje mišljenje bez obzira na to u kakvoj se situaciji nalazili i kakvim ljudima bili okruženi. Zbog ove njihove osobine fine ih starije gospođe obično nazivaju drskima i bezobraznima, no njih za to nije briga. Izvana su to hladna i odrješita, često pustolovna stvorenja, no ipak topla i mekana iznutra, čak pomalo i poetična. Jednom kad zadobijete njihovo povjerenje, tj. preživite sve njihove laserske poglede, točno odgovorite na hrpu izravnih i nimalo ugodnih pitanja koja su vam pripremili i položite par životnih ispita koje postave pred vas, upadate u njihov svijet gdje možete uživati sigurni i umotani u povjerenje. No ako tražite vino za ovaj tip osobe, pretpostavljamo da ste već sve te teške testove prošli – uživajte uz Pinkert Cabernet Sauvignon sa svojom “strašnom” osobom vrijednom svakog divljenja!

Chardonnay za one koji ne podnose teorije zavjera

Ne, ljubitelja chardonnaya neće zanimati vaše priče o iluminatima čak ni nakon popijene cijele boce vina. On stoji čvrsto s obje noge na zemlji i ne zanima ga pretjerano ništa što se nalazi izvan njegove zone komfora. U svojim je izborima jednostavan i odlučan, ne voli komplicirati i voli sve imati crno na bijelo pa se potrudite da sve svoje tvrdnje tijekom opuštenog razgovora petkom navečer možete i znanstveno dokazati. To je onaj frend koji se nikad ne želi odlučiti na neku novu pustolovinu, ali se zato uvijek rado prisjeća one jedne večeri kad ste ga nagovorili da napravi nešto ‘ludo’ – izađe u grad s dvije različite čarape na nogama. Uglavnom, kad mu budete poklanjali vino, držite se jednostavne poklon vrećice i zaboravite na sve sladunjave poruke koje ste možda mislili usput ubaciti.

Rose za vječne optimiste

Pretpostavljam da i vaš ljubitelj rosea ne voli gledati TV niti dolaziti u kontakt s bilo kojom vrstom sadržaja koja bi mogla poljuljati njegovu viziju svijeta kakav bi trebao biti – samo kad bismo svi jedni drugima poklanjali malo više pažnje i ljubavi. Ovakve osobe relativno često upadaju u kojekakve nevolje jer im se npr. ne da čitati uputstva za upotrebu, pravilnike, zakone – sve je to mrtvo slovo na papiru koje uzaludno pokušava sputati njihovu kreativnu slobodu. No oko tih nevolja se ne zabrinjavaju previše jer je njihov stav “postoji rješenja za sve” jednostavno neuništiv, a i greške im se uglavnom opraštaju jer su krajnje simpatični. Ljubitelji rosea često će vas iznenaditi pozivom u nekakvu pustolovinu pa vam tako mogu srijedom pokucaju na vrata kako bi vas odveli na nezaboravni piknik ili kako bi vam pokazali čarobne skrivene dijelove grada, nevjerojatne zalaske sunca s vrha neke visoke zgrade i sl. Ne priznaju prolaženje vremena ni dominaciju novca, a glavna im je misija izmamiti osmijeh na lice onoga s kim borave. Dajte si zato truda i sami zapakirajte Pinkert Rose na neki zanimljiv način, pokucajte im na vrata srijedom i odvedite ih na neko kul mjesto gdje ćete zajedno nazdraviti uz neke vedre teme.

Sauvignon Blanc za one koji vole filozofiju u svako doba dana ili noći

Imate li dragu osobu koja je i u neko doba noći, nakon napornog izlaska i previše alkohola, spremna pričati o velikim temama, filozofirati o Bogu, o tome kako revolucija jede svoju djecu ili se jednostavno neumorno pitati o tome postoji li život poslije smrti – pripremite joj za poklon sauvignon blanc.
Ljubitelji ovog vina imaju svoje mišljenje o svemu i uvijek su spremni citirati nekog velikog filozofa i pjesnika. I ne, mušica koja se slučajno utopila u vinu nije samo utopljena vinska mušica – to je za njih metafora prolaznosti života, spoj filozofije istoka i zapada i tko zna što sve ne. I nemojte misliti da ćete vi proći neizanalizirani – iz nekoliko vaših treptaja iščitat će kako se osjećate danas i zbog čega su se ti osjećaji u vama nastanili. Kod njih ništa nije jednostavno ni jednoznačno, a izražena potreba za analiziranjem i provjeravanjem posljedica je njihove velike opreznosti. Zato igrajte na sigurno i poklon im uručite uz jasno izraženo namjeru. Probajte se taj dan istinski dobro osjećati jer će oni već po načinu na koji ste umotali poklon znati ako nešto nije u redu!

Toliko za sada – idući tjedan vam šaljemo upute za još četiri vina, tj. četiri tipa osoba!
Moramo napomenuti i to da ništa od ovoga (na žalost ljubitelja chardonnaya) nije utemeljeno na znanstvenim činjenicama. Sve je proizašlo iz našeg iskustva i mašte, uz dodatak čarobnog blagdanskog praha. I budite bez brige – ništa se loše ne može dogoditi ako slučajno pomiješate vrećice pa npr. cabernet sauvignon završi kod ljubitelja rosea. Možda nakon čaše ili dvije počnu pričati o temama o kojima ranije nisu, no to vam samo može pružiti dodatnu čar!

Do idućeg tjedna – živjeli!

+ There are no comments

Add yours